Netflix Üyelik Ücreti 2021

Netflix üyelik ücreti ne kadar? 2021 yılında üyelik ücretine zam yapıldı mı? Dijital medya piyasası her geçen gün pozitif anlamda büyümeyi sürdürüyor. Sadece Netflix gibi yabancı dijital medya şirketleri değil; yerli medya şirketleri de bir bir kurulmaya başlıyor. Bu alanda öncü sayılabilecek bir kurum olan Netflix, Türkiye pazarını hiç azımsanmayacak biçimde olumlu açıdan domine etmeyi başardı. Dünya genelinde 200 milyon, Amerika’da 100 milyona yakın aboneye sahip olan Netflix’in borsa değeri daimi bir şekilde artış gösteriyor. Şirketin hisse değeri son 10 yılda müthiş bir büyüme örneği göstererek; yatırımcıları bu yönde yatırım yapmaya zorladı diyebiliriz. Peki, Netflix üyelik ücreti kaç para? Kaç tane kategori var? Bu kategorilerin özellikleri neler?
Netflix Üyelik Ücreti Paketten Pakete Değişiyor
Netflix üyelik ücreti hesaplanırken 3 farklı paket göz önünde bulunduruluyor. Bu paketler, görüntü kalitesi, çözünürlük ve diğer birkaç temel özellik üzerinden şekillendiği gibi temelde bütün kullanıcılar aynı içeriklerden faydalanabilir. En fazla parayı ödeyen de en az parayı ödeyen de aynı içerikleri izlemekte serbest. Fiyat farkı nedeniyle bazı içeriklerden yararlanamamak gibi bir durum söz konusu değil. Yine de bu durum önümüzdeki yıllarda değişiklik gösterebilir. Daha fazla para ödeyen bireyler, en fazla içerikten faydalanabilir. Ne de olsa Netflix’in asıl para kaynağı bu içerikler. Netflix üyelik ücreti şu şekilde;
- Temel Paket: 17,99 Türk Lirası
- Standart Paket: 29,99 Türk Lirası
- Özel Paket: 41,99 Türk Lirası
Paketler Arasında Ne Gibi Farklılıklar Var?
Az yukarıda bahsettiğimiz gibi her üç paketi alan kullanıcı da platformda yer alan bütün içeriklerden faydalanabilir. Yani bu noktada Netflix üyelik ücreti belirleyici olmuyor. Paranın belirleyici etmen olduğu sınıflandırmalar kendi içinde 3’e ayrılıyor. En düşük fiyattan en yüksek fiyata giden sıralamada video kalitesi, çözünürlük, aynı anda kullanılabilen ekran sayısı gibi farklı başlıklarda değişiklikler görülmekte. Bu farklılıklar şu şekilde;
- Temel Paket: Video kalitesi: İyi – Çözünürlük: 480p – Aynı anda kullanılabilen ekran sayısı: 1
- Standart Paket: Video kalitesi: Daha iyi – Çözünürlük: 1080p – Aynı anda kullanılabilen ekran sayısı: 2
- Özel Paket: Video kalitesi: En iyi – Çözünürlük: 4K – HDR – Aynı anda kullanılabilen ekran sayısı: 4
Netflix Kaç Kişi Kullanabilir? Netflix Üyelik Ücreti
Öğrenciler arasında en çok başvurulan yöntemlerden birisi çoklu hesap kullanımı. “Netflix kaç kişi kullanabilir?” sorusunun ucu bucağı yok diyebiliriz. Nizami bir şekilde saat düzenlemesi yapabilirseniz 6-7 kullanıcıya varıncaya kadar geniş bir grup oluşturmanız mümkün. Ancak, Netflix yönetimi bu kaçaktan pek tabii haberdar. Bunun için kısıtlayıcı bir önlem almışlar.
Aynı anda kullanılabilen ekran sayısı seçeneği, “Netflix kaç kişi kullanabilir?” sorusunu baltalıyor. Arkadaşlarınızla birlikte aynı zaman diliminde Netflix kullanabilmeniz için Standart veya Özel paketleri kullanmanız gerekiyor. Standart pakette 2 tane ekrana kadar erişim mümkünken, özel pakette bu rakam 4’e kadar çıkabiliyor. Temel paket ise tek kullanıcıyı içerdiği için farklı kişilerle kullanabilmenizin imkanı yok. Yani bir arkadaşınız bir içeriği izliyorken sizin beklemeniz lazım.
Netflix Kaç Ay Ücretsiz?
Eskiden 6 aya kadar ücretsiz kullanım hakkı tanınıyordu. Yeni gelen Netflix abonelik kararları ve diğer belli başlı uygulamalarla birlikte bu hak ortadan kaldırılmış oldu. Hatta bir ara internet forumlarında içerik üreten yazarlara ücretsiz olarak 6 aylık kullanım hakkı tanınıyordu. Şu an için her kullanıcıya tanınan ücretsiz zaman dilimi 1 ay kadar. Netflix dizileri ve filmlerini tüketebilmek için 1 ay kadar bir vakit size tanınır. 1 ay, bir platforma ödeme yapıp yapmamaya karar verebilmek için gayet uzun bir zaman. Bu süreçte isterseniz Netflix abonelik işlemlerinizi başlatırsınız, isterseniz üyelik iptali başvurusunda bulunursunuz.
Bu içerikte Netflix üyelik ücreti ve diğer soru başlıklarını açıklamaya çalıştık. Netflix üyelik ücreti paketten pakete değişiklik gösterebildiği gibi her paketin kendi içerisinde farklı dinamikleri bulunmaktadır. Çözünürlük, video kalitesi ve aynı anda kullanılabilen ekran sayısı gibi temel farklılıkları içeren bu paketler, fiyata göre büyük farklılık arz ediyor.